dijous, 6 de juny del 2013

El Portal Europeu de la Joventut, redissenyat i amb més recursos en matèria de mobilitat europea que mai



Completament redissenyat i amb la cara renovada, el portal europeu de la Joventut proporciona ara encara més recursos relacionats amb els temes de l’Estratègia de Joventut de la UE. Activitats de voluntariat, participació juvenil, ocupació i esperit emprenedor, formació… Els joves d’arreu d’Europa poden informar-se a través d’aquest web de tot allò relacionat amb la mobilitat europea i amb les seves oportunitats de moure’s entre els països membres de la UE.

Articles que tracten temes en profunditat, noticies, esdeveniments, activitats i oportunitats de treballar i/o estudiar fora són alguns dels continguts que els usuaris poden trobar al portal. Es tracta d’un web adreçat a joves entre 13 i 30 anys que busquen informació sobre aquestes temes amb l’objectiu de trobar oportunitats de mobilitat europea.

Ara, el portal s’ha modificat per tal de fer-lo més intuïtiu i complet. Es tracta d’una primera versió, però en un futur s’afegiran nous serveis més interactius i de voluntariat especialitzat. Des del propi site s’anima als usuaris a participar en una enqueste en línia amb l’objectiu de conèixer les seves opinions i propostes de millora.

Un dels aspectes més interessants és que el portal és multilingüe, així que el contingut està disponible en tots els idiomes nacionals i també en anglès. Es tracta d’un servei impulsat per la Comissió Europea, amb la col·laboració d’Eurodesk Bruselas Link i tota la xarxa europea d’organitzacions nacionals Eurodesk. El nou portal substitueix l’antic, que va néixer el 2004 entès com a porta d’accés a altres portals d’interès juvenil.