dimarts, 9 de juliol del 2013

Des de l’Associació Diomira ens manifestem en contra la supressió del Consejo de la Juventud de España (CJE)




La crisi econòmica ha servit d’excusa, una vegada més, per minar la veu de la ciutadania, posant punt i final a la plataforma d’entitats juvenils més important d’Espanya: El Consell de la Joventut d’Espanya (CJE). El passat 21 de juny, després de reunir-se el Consell de Ministres, el Govern central va anunciar la supressió d’aquest òrgan. De la mà de l’informe CORA, de reformes de l’Administració Pública, es va confirmar a través d’una escarida nota la notícia que s’havia començat a témer fa unes setmanes.

Creat a l’any 1983 al marge dels ens de Joventut oficials, el CJE agrupa els Consells de Joventut de les Comunitats Autònomes i un ampli ventall d’organitzacions juvenils d’àmbit estatal. L’objectiu principal de la plataforma era vetllar per les necessitats del col·lectiu juvenil i fomentar la participació de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural de l’Estat. Més de 80 entitats juvenils formaven part d’aquest projecte comú independent del Govern que, ara, tanca les seves portes a contracor.

Des de l’Associació Diomira ens manifestem totalment en contra de la inclusió d’aquest òrgan (que passarà a integrar-se dins de l’Injuve), així com de la decisió de silenciar la veu dels joves i desvirtualitzar el model de participació juvenil.